Luottokortilla maksaminen netissä

Luottokortilla maksaminen netissä on nykypäivänä yhä yleisempi toimintatapa, ja se mahdollistaa välittömät ja rajat ylittävät ostokset ympäri maailman. Se on helpottanut monien elämää tarjoamalla mahdollisuuden tehdä ostoksia milloin ja missä tahansa, kunhan yhteys internetiin on saatavilla. Tässä kirjoituksessa tarkastelemme luottokortilla maksamisen eri näkökulmia, turvallisuutta, sen hyötyjä sekä asioita, joita tulisi ottaa huomioon kun käytetään luottokorttia maksuvälineenä verkossa.

Mitä hyötyä on maksaa luottokortilla?

Luottokortilla maksamisesta on monia hyötyjä, etenkin kun tehdään ostoksia netissä. Yksi merkittävä etu on lisäturvallisuus, joka tulee luottokorttiyhtiön takaaman suojan muodossa. Jos kohtaat ongelmia, kuten petoksen tai myyjän, joka ei toimita ostamaasi tuotetta tai palvelua, voit turvautua luottokorttiyhtiön apuun.

Suomessa luottokortin myöntäjä on vastuussa myyjän rikkeistä, joten voit pyytää korvauksia luottokorttiyhtiöltäsi ongelmatapauksissa. Tämä tarjoaa suojan ja mielenrauhan, joka on korvaamatonta verkkokaupassa, jossa riskit voivat joskus olla korkeampia. Lisäksi luottokortti mahdollistaa tehokkaan ja nopean maksun, mikä tekee netti-ostoksista sujuvamman kokemuksen.

Mikä luottokortti sopii minulle?

Luottokortin valinta on henkilökohtainen päätös, joka tulisi tehdä huomioon ottaen omat tarpeesi ja taloudellinen tilanteesi. Luottokortteja on monenlaisia ja useat pankit ja luottokorttiyhtiöt tarjoavat niitä. Tunnetuimpia luottokorttiyhtiöitä ovat Visa, Mastercard, American Express ja Diners. Vaikka nämä yritykset tuottavat kortit, itse korttien myöntämisen hoitavat usein eri pankit, kuten Nordea tai Danske Bank.

Luottokortin hankkiminen on suhteellisen yksinkertaista ja se voidaan usein tehdä kokonaan verkossa. Tarvitset henkilötiedot ja taloudelliset tiedot luottokorttihakemukseen. Kun hakemuksesi on hyväksytty, kortti toimitetaan sinulle postitse.

On tärkeää muistaa, että kaikki luottokortit eivät ole samanlaisia. Joissakin korteissa on lisäetuja, kuten matkavakuutus tai bonuspistejärjestelmä, kun taas toiset saattavat tarjota parempia korkoja tai alhaisempia maksuja. Joten ennen kuin päätät, mikä kortti sopii parhaiten sinulle, tutustu eri vaihtoehtoihin ja tee vertailua. Katso esimerkiksi luottokorttivertailustamme, mikä olisi sopivin valinta sinulle.

Valitse luottokortti käyttötarpeen mukaan

Luottokortin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon omat henkilökohtaiset tarpeet ja elämäntilanne. Eri luottokortit tarjoavat erilaisia etuja, jotka voivat olla hyödyllisiä tietyissä tilanteissa. Bank Norwegianin luottokortti on erinomainen esimerkki kortista, joka on räätälöity tietynlaiseen käyttöön.

Bank Norwegianin luottokortti on erityisen suosittu niille, jotka tekevät paljon nettiostoksia tai matkustavat usein. Kortti tarjoaa rahanpalautusbonuksia ostoksista, mikä tekee siitä houkuttelevan valinnan nettiostoksia tekeville. Lisäksi, kortin tarjoama ilmainen matkavakuutus on merkittävä etu matkustajille.

On olemassa myös monia muita luottokortteja, jotka tarjoavat erilaisia etuja, kuten alennuksia tietyissä kaupoissa, kanta-asiakaspisteitä tai erityisiä turvaominaisuuksia. Sopivan luottokortin valinta voi säästää sinulle merkittävästi rahaa ja tuoda lisäarvoa jokapäiväiseen elämääsi.

Miten käytät luottokorttia turvallisesti? (5 vinkkiä)

Käytä maalaisjärkeä nettiostoksilla. Älä usko liian hyviä tarjouksia, äläkä tee ostoksia hämärissä nettikaupoissa tai palveluissa. Luottokortteja voidaan hyväksikäyttää, jos niiden tiedot päätyvät vääriin käsiin. Tietyt seikat on syytä ottaa huomioon, jotta maksaminen on turvallista.

suojattu yhteys
Turvallinen yhteys
 1. Suojattu yhteys

Tarkista, että nettikauppa käyttää suojattua yhteyttä. Katso selaimen osoitepalkkia. Siinä pitäisi näkyä osoite, joka alkaa https:// merkinnällä. Erona on vain yksi S-kirjain http-merkinnän perässä. S-kirjain tarkoittaa tässä yhteydessä sanaa ”Secure”, eli turvallinen.

Helpompi tapa tunnistaa suojattu yhteys on lukkosymboli, joka on usein vihreä. Yllä oleva kuva havainnollistaa, mitä sinun tulee katsoa osoitepalkista.

 1. Älä lähetä korttitietojasi muille

Jos sähköpostiosoitteesi on levinnyt vääriin käsiin, voit saada väärennettyjä sähköpostiviestejä. Nämä viestit voivat näyttää siltä, että ne tulisivat joltain kaupalta tai viralliselta taholta. Niissä voidaan pyytää sinua lähettämään luottokorttisi tiedot turvallisuussyistä. Älä koskaan usko tämänkaltaisia viestejä. Mitkään kaupat eivätkä viralliset tahot pyydä korttitietojasi sähköpostin välityksellä.

Sähköpostin lisäksi korttitietoja voidaan mahdollisesti udella myös puhelimitse. Joten älä koskaan anna korttitietojasi puhelimessa, vaikka kyseessä olisi uskottavan kuuloinen henkilö.

 1. Varo sähköposteissa olevia linkkejä

Rikolliset voivat pyytää sinua lähettämään korttitietoja sähköpostitse, mutta nykyään yleisempää on huijauslinkit. Viestissä voi olla jokin selitys, että maksusi on esimerkiksi epäonnistunut ja sinun pitää siirtyä viestin tarjoaman linkin kautta syöttämään korttitietosi uudestaan. Nämä ovat usein huijausta. Viesti voi näyttää siltä, että sen olisi lähettänyt jokin kauppa, joten ole varovainen.

Jos epäilet maksusi onnistumista, mene verkkokauppaan osoitepalkin kautta kirjoittamalla kaupan osoite siihen. Tarkista tilaushistoriastasi, onko tilauksesi mennyt onnistuneesti perille, tai ota yhteys kaupan asiakaspalveluun.

 1. Älä käytä julkisia tietokoneita tai Wi-Fi-yhteyksiä

Kun teet ostoksiasi luottokortilla, varo ostamasta julkisilla tietokoneilla. Ne voivat olla saastuneita viruksista. Niissä voi olla myös niin sanottu ”keylogger”, joka tallentaa näppäimistön painalluksesi. Viruksen tai keyloggerin voi asentaa taitava rikollinen julkiseen koneeseen.

Julkiset Wi-Fi-yhteydet ovat myös riskialttiita. Rikolliset voivat hyödyntää niiden selaustietoja. Tämä on kuitenkin hieman vaikeampaa ja harvinaisempaa. Voit turvata selustasi käyttämällä VPN-palvelua. VPN-palvelun avulla teet itsesi näkymättömäksi kyseisessä verkossa. Jos haluat oppia kaiken tärkeimmän VPN-palveluista ja selvittää, mikä olisi hyvä VPN juuri sinulle, lue VPN Suomi -oppaamme.

 1. Korttitietojen tallentaminen

Useat verkkokaupat haluavat sinun tallentavan korttitietosi palveluun. Se on toisaalta todella käytännöllistä ja nopeuttaa ostoksien tekemistä, mutta myös riskialttiimpaa. Jos verkkokauppa hakkeroidaan, rikolliset voivat saada tietosi tätä kautta. Toinen vaihtoehto on, että kaupan käyttäjätunnuksesi ja salasanasi päätyvät vääriin käsiin. On tärkeää käyttää vahvoja salasanoja kaikissa palveluissa, jotta tämän voi välttää.

Miten luottokortilla maksetaan netissä?

luottokortilla maksaminen netissä

Maksaminen luottokortilla verkossa on kätevä tapa tehdä ostoksia ja hoitaa maksuja helposti kotisohvalta. Se tarjoaa turvallisuutta ja joustavuutta ostokokemuksellesi. Seuraavassa on esitetty yksinkertainen opas, joka auttaa sinua ymmärtämään, miten luottokorttimaksut toimivat verkossa.

Ennen kuin aloitat:

 1. Varmista, että sinulla on voimassa oleva luottokortti. Voit hakea luottokorttia pankistasi tai muilta rahoituslaitoksilta.
 2. Tarkista, että sinulla on riittävästi luottorajaa käytettävissä verkkomaksuja varten. Tämä auttaa välttämään mahdollisia maksuongelmia.

Miten luottokortilla maksetaan verkossa:

 1. Valitse tuote tai palvelu, jonka haluat ostaa.
 2. Siirry kassalle tai maksusivulle. Useimmat verkkokaupat ja palveluntarjoajat tarjoavat tämän vaihtoehdon ostoskorin tai tilauksen yhteydessä.
 3. Valitse maksutavaksi ”luottokortti” tai ”korttimaksu”.
 4. Syötä luottokorttisi tiedot. Sinulta pyydetään yleensä kortin numeroa, viimeistä voimassaolopäivää ja kortin takana olevaa kolminumeroista turvakoodia (CVV-koodi).
 5. Varmista, että syöttämäsi tiedot ovat oikein ja tarkista, että olet hyväksynyt myyjän käyttöehdot tai palvelun ehdot.
 6. Vahvista maksu napsauttamalla ”maksa” tai vastaavaa painiketta.
 7. Odota maksun käsittelyä. Joissakin tapauksissa maksu hyväksytään välittömästi, kun taas toisissa tapauksissa se voi vaatia vahvistusta tai tarkistusta.

Tärkeitä vinkkejä luottokorttimaksuihin verkossa:

 • Varmista, että verkkosivusto tai palveluntarjoaja on luotettava ja turvallinen. Tarkista esimerkiksi, että verkkosivusto käyttää SSL-salausta (https://).
 • Pidä luottokorttitietosi turvassa. Älä jaa korttinumeroasi tai turvakoodiasi epäluotettaviin lähteisiin.
 • Säännöllisesti tarkista luottokorttilausuntosi ja ilmoita välittömästi epäilyttävistä tai virheellisistä maksuista luottokorttiyhtiöllesi.

Yhteenveto

Luottokortilla maksaminen netissä on nopea ja yleensä turvallinen tapa suorittaa maksuja. Monet verkkokaupat ja palvelut hyväksyvät erilaisia luottokortteja, kuten Visa, MasterCard tai American Express. Maksuprosessiin liittyy yleensä kortin numeron, voimassaoloajan ja kolminumeroisen turvakoodin (CVV) antaminen. Joissakin tapauksissa saatat joutua vahvistamaan maksun pankkisi kanssa lisäturvatarkistuksena, esimerkiksi pankin sovelluksen kautta tai tekstiviestillä saamallasi koodilla.

Verkkomaksamisessa turvallisuus on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää. Älä koskaan anna luottokorttitietojasi epäilyttävälle sivustolle tai henkilölle. Varmista, että olet aina turvallisessa yhteydessä (osoiterivillä pitäisi näkyä lukkokuvake ja ”https”), ja että kaupan tai palvelun tarjoaja on luotettava. Jos epäilet petosta, ota heti yhteyttä luottokorttiyhtiöösi. Luottokorttiyhtiöllä on usein petostentorjuntajärjestelmät ja ne voivat tarjota suojaa vilpillisiä maksuja vastaan.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tietoja tarvitaan luottokorttimaksun tekemiseen verkossa?

Luottokorttimaksun tekemiseksi verkossa tarvitaan yleensä kortin numero, voimassaolopäivä ja CVV-turvakoodi.

Miten varmistan turvallisuuden luottokorttimaksun yhteydessä verkossa?

Varmista, että verkkosivusto käyttää SSL-salausta (https://) ja pidä luottokorttitiedot turvassa, äläkä jaa niitä epäluotettaviin lähteisiin.

Mitä tehdä, jos epäilen väärinkäytöstä tai virheellisistä maksuista luottokortilla?

Jos epäilet väärinkäytöstä tai havaitset virheellisiä maksuja luottokortillasi, ota välittömästi yhteyttä luottokorttiyhtiöön ja ilmoita asiasta.

Etusivu » Talous » Luottokortilla maksaminen netissä